KEFA-Brush Kefe- és Faipari Kft

Pályázatok

A KEFA-Brush Kft Magyar Kormány Pénzügyminisztériuma által támogatott, PM_KKVESZKOZ_2017 kódjelű, "Mikro-, kis- és középvállalkozások eszközberuházásainak támogatása Pest megye területén" című pályázatán 39.985.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el. Bővebb információ

Facebook

2018 évben a KEFA-Brush Kft pályázatot nyújtott be a Magyar Kormány Pénzügyminisztériuma által támogatott, PM_KKVESZKOZ_2017 kódjelű, "Mikro-, kis- és középvállalkozások eszközberuházásainak támogatása Pest megye területén" című kírására, melyen 39.985.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el. A beruházás Pest-megye területfejlesztési programja keretében a Pest-megyei Fejlesztési Előirányzatból valósul meg.
Projekt azonosító száma: PM_KKVESZKÖZ_2017/243
Projekt megnevezése: KAPACITÁSBŐVÍTÉS A KEFA-BRUSH KFT-NÉL (STAR V2 CNC KEFE FÚRÓ-TÖMŐ, VALAMINT SHARP 6 E-PLUS LEVÁGÓ BERENDEZÉS BESZERZÉSE)
Projekt kezdete: 2018. május 21.
Projekt befejezése: 2018. december 28.

A pályázat keretében egy BORGHI gyártmányú STAR-V2 típusú, 5 tengelyes, CNC vezérlésű, rövid löketű kefe fúró/tömő berendezés beszerzését valósítjuk meg. A berendezés különlegessége, hogy a „pumping” technológia segítségével (amely technológia jelenleg csak a Borghi cég kínálatában található meg) a hosszabb szálú kefék gyártására is képes. A berendezés 2018-as gyártású, sztenderd alapgép, melyet a KEFA-Brush Kft igényei alapján építenek meg és szerszámoznak fel. A géphez kapcsolódik egy BORGHI gyártmányú SHARP 6 E-PLUS, programozható levágó berendezés, mely a kefetömő gépen gyártott termékek tisztítását és levágását végzi el. A két berendezés egy egységként működik majd.
Fejlesztésünk arra irányul, hogy a hosszabb szálú kefék esetében tapasztalható kapacitáshiányt megszüntessük (felszabadítva a géppel egy másik gépünk fogott kapacitását), és az arra vonatkozó rendelési kieséseket megszüntessük. Jelenleg egy darab gépünk alkalmas hosszú szálú kefék gyártására, ezt szeretnénk kiegészíteni ezzel az újabb berendezéssel, és így a felszabaduló kapacitás lehetővé teszi, hogy partnereinket gyorsabban, hatékonyabban szolgáljuk ki, ezzel pedig árbevétel növekedést érhessünk el. Mindezek mellett az új berendezés lehetővé teszi új termékek kifejlesztését, stabilizálhatja a gyártási tevékenységet, valamint egyes termékek esetében export lehetőségeinket növelheti.

Gép 01

STAR V2 a Borghi gyárban összeszerelés közben

Gép 01

STAR V2 telepítése a üzemterületre

Gép 01

STAR V2 a végleges munkaterületen


Az elmúlt időszakban jelentősen megnőtt több olyan termékünk forgalma, amiket jelenleg egy darab gépünk képes legyártani. Ezek hosszabb szállal, illetve esetenként nagyobb furatmérettel rendelkező kefetermékek. Mivel a gyártás jelentősen torlódik ezen a berendezésen, a rendelések kiszállítása vagy jelentősen késik, vagy hiányosan kell kiszállítanunk azokat. A kapacitáshiány megszüntetése ezek szerint elsődleges indoka a fejlesztésnek. A fejlesztés eredményeképpen a jelenlegi rendelésállomány két gépre lesz szétosztható, így megszűnnek a gyártási torlódások, illetőleg a kialakuló kapacitástöbblet lehetővé teszi, hogy újabb termékeket fejlesszünk ki, így a vásárlói igényeket az eddigieknél magasabb színvonalon leszünk képesek kiszolgálni. Összefoglalva a beruházást indokló tényezők az alábbiak:
  • bizonyos, nagy fontossággal bíró termékek (kerti seprűk, utcaseprűk, beltéri seprűk) csak egy gépen gyárthatók, ez alacsonyabb termelési biztonságot, alacsonyabb gyártási kapacitást és ebből fakadóan forgalomkiesést okoz. Ez megszüntethető, illetve nagy mértékben csökkenthető a beszerezni kíván berendezéssel.
  • a gyártott termékek piacán felmerülő újabb piaci igények nem szolgálhatók ki, mert a szűkebb gyártási kapacitás további gyártmányfejlesztést már nem tesz lehetővé, így a forgalom növelése ebben a szegmensben nem lehetséges. Ez a kapacitáshiány megszüntethető a beszerezni kíván berendezéssel
A beruházás révén a KEFA-Brush Kft az elmúlt évek fejlesztéseit követően újabb mérföldkőhöz érkezett el. A kapacitás bővítéssel az eddigi gyártási tevékenység biztonságosabbá tehető, a a vevői igényeket pontosabban és gyorsabban lehet majd kielégíteni. Újabb termékek kifejlesztésével újabb piacok nyílhatnak meg a KEFA-Brush Kft előtt.

PMKKVESZKOZ